2021. augusztus 24. 20:20 - Tibor Tury

Rege a nem pink turulról

Visszataszító identitáshergelés zajlik jobbról és balról is egyaránt

img-4287.jpg

Nem érdekel, hogy kit érdekel, elmondom hát mindenkinek. Mert a lélek épsége ilyetén módon is megőrizhető, ha kibeszéli, ami a bögyében van. Felfogható ez egyfajta ventillációként. Amikor a kommentszekciók népes hada hallatja hangját, akkor is ilyesmi zajlik, csak olyatén módon, hogy arra lassan szavak sincsenek már. Jól látszik, hogy nincs átjárás a politikai oldalak közt, bármi is hangozzék el az egyik oldalon, azt a másik fél séróból történő elutasítása fogadja. Ha ez így marad, márpedig ennek megváltozására semmi esély nincs, könnyen válhat ez a roppant riasztó reakció az ellenzékváltás titkos fortélyává, vagyis nemhogy kormányváltás nem lesz itt, de minden tahó megnyilvánulás úgy fog itt kelleni a honi jobboldalnak, mint egy falat kenyér. 

A kormány think tankjai ugyanis azt látták jónak, ha az idei, államalapítási ünnepséget látványos vonulással fejelik meg, melynek keretén belül, csillogó-villogó, nagy méretű szoborjelképpekkel, többek közt egy gurulós pink turullal borzolják majd a jónépek, no és a mindig finnyás libernyákok kedélyét. Lett is nagy felháborodás a hír hallatán. Gyűltek a proletárok fröcsögni, leszólni, soha semminek nem örülni, elégedetlenkedni, szétkattintva a szenzációhajhász cikket - a szerkesztők nagy-nagy örömére. Történt mindez azután, hogy a hvg.hu megírta a hírt, amit később a többi ballib felület is átvett. A híroldal azóta a cikk elején helyesbít a pink turulként emlegetett installáció miatt, miután kiderült, csak a csomagolása volt rózsaszín.

Aztán lement az Andrássy úton a kormány által szervezett vonulós rendezvény, a csilli-villi metálturullal, színarany Szent Istvánnal és az őket húzó, tetovált alattvalókkal együtt, mely valóban súrolta a giccs határait, de abban azért egyet lehet érteni, hogy sikeresen találkozott benne a régmúlt a közérthető popkultúrával. Jól látszik, hogy a Fidesz vezetői az alacsony kultúra, az önfeledt proliság pártjára álltak, amely közegben sikeresen működik a primitív propagandájuk. Míg korábbi kormányok csak ímmel-ámmal érintkeztek a parasztvakítással, itt és most ráborították a mérget a tömegekre.

A rákövetkező napra virradó reggelen, „Magyar Queer Államalapítás” címmel tartottak drag queenek teljesen szükségtelen tüntetést a berlini magyar nagykövetség előtt. Minden ízében egy igen közönséges látványosságot sikerült összehozni és émelyítően giccsesen tálalni. Mindenki, aki kicsit is átlát a szitán, érti, hogy helye és ideje van a kormány kirekesztő törvénye elleni tiltakozásnak, amiért magyar állampolgárok százezreinek méltóságát gyalázza meg, de ez pont ne az államalapítás ünnepén legyen, mert ahhoz semmi köze nincs. És mert nem ért egyet valaki a kormánnyal vagy annak bármilyen intézkedésével, még nem kell egyetérteni minden egyéb baromsággal, mint amilyen ez a teljesen kontraproduktív tüntetés volt.

Visszataszító identitáshergelés zajlik jobbról és balról is egyaránt, melyre egyre abszurdabb és agresszívabb válaszreakciók érkeznek. Mindenki mondja a magáét, mert a vélemény szabad, anélkül, hogy a másik hangját meghallaná, esetleg megfontolná és beépítené gondolatvilágába, vagy legalább tiszteletben tartaná. A hergelési potenciálként működő politikai akciók és az abból kikerekedő hírbombák kommentmezői tárt karokkal várják az önjelölt trollokat őrjöngeni, a másikat verbálisan likvidálni. Arról, hogy a másik is ember, lelke van s netalán szíve, akit szeretnek, s aki szintén szerethet, és nem akar semmi mást, csak nyugodtan élni ebben a nyomorult országban, egyelőre nem esik szó…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deniro.blog.hu/api/trackback/id/tr7416669490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása