2020. február 09. 02:03 - Tibor Tury

Hitvány pózok

Az antifasiszták és az antikommunisták tovább vívják szabadságharcaikat, de ezekre a pózokra rámegy az egész ország

 

hate.jpgA magyar közbeszéd ezer sebből vérzik anélkül is, hogy bármely szélsőséges politikus beemelné ide az amerikai politika egyik legelborultabb témáját, s nekiálljon fehérezni, vagy keresztényezni, horribile dictu, heteroszexuálisozni. Egy volt kommunista országban, amely sem gyarmattartó nem volt, sem a rabszolgaságot nem engedélyezte soha, semmi szükség nincs arra, hogy bárkinek bűntudata legyen, mert fehér, pláne azért, mert keresztény és heteroszexuális férfi vagy nő. Az ilyen gyűlöletkeltő, nagy nyilvánosság előtt elkövetett kijelentések ebben a mai, agyonérzékenyített közbeszédben egyszerűen nem történhetnének meg következmények nélkül. Niedermüller szavai, még ha nem is kirekesztő éllel adta elő mondandóját, akkor is mérhetetlenül félreérthetőek és sértőek voltak, így legalább egy nyilvános bocsánatkéréssel tartozik. Ha ezt nem teszi meg, akkor az egész eddigi pályafutását teszi zárójelbe, és szavai ráégnek a DK-ra végérvényesen. 

Mint közismert, Niedermüller Péter, DK-s polgármester egy ATV-s vitaműsorban sikeresen beemelte a tengerentúlról már jól ismert szélsőbalos dogmát az okfejtésébe, azzal a célzattal, hogy hangsúlyozza: ő a szélsőjobbos ellenségkép-gyártás ellen van. Az Európai Parlamentet megjárt lánglelkű polgármesternek eddig nyilván elismerően lapogatták a vállat az elvtársai, amikor ilyeneket mondott. Ugyanis senki eddig közülük nem hívta fel a figyelmét arra, hogy nem süllyedünk le a szélsőjobb szintjére, még akkor sem, ha elítéljük, amit tesz, mert akkor mi sem vagyunk különbek...

A gyalázatos kijelentésből a balos, libsi sajtóban, amely sajtó a propaganda újságírás melegágya, természetesen nem lett hír, csak miután Bayer Zsolt észbe kapott, hogy ebből mekkora felháborodást lehet generálni. Nem lett hír, mert még véletlenül az ellenzéki oldalon értelmes vita alakulna ki arról, hogy az ilyen Niedermüller-féle kijelentések mennyire kontraproduktívak, és egyáltalán nem azt a célt szolgálják, hogy ebben az országban végre értelmes párbeszéd alakulhasson ki a szélsőséges kirekesztő címkézések helyett. Ezt nemhogy elkezdeni nem kellett volna, hanem azonnal be kell fejezni, mert ez múltszázadi, lejárt szavatosságú póz, s mint ilyennek nincsen helye a nap alatt! 

Ahogyan annak sincs helye, hogy egy sajtónyilvános demonstráción szélsőséges elemek direkt inzultálják a számukra nem szimpatikus sajtó munkatársait, vagy bárkit, akár ha civil érdeklődőként van is jelen az ismert újságíró. Sajnos a Vadhajtások.hu és méltán hírhedt főszerkesztőjének egyetlen akciója többet árt a magyar jobboldalnak, mint a DK összes kártékony tevékenysége, ezért számukra sincs több hely a nap alatt!

Újra és újra meg kell sajnos állapítani, hogy az antifasiszták és az antikommunisták tovább vívják szabadságharcaikat hitvány pózaikban. Nincsenek már se fasiszták, se kommunisták, mégis ádáz harcot vívnak ellenük. Csakhogy ezekre a pózokra rámegy az egész ország, mert nem hajlandóak meggyógyulni, s traumájukkal megbetegítik a gyermekeinket, beléjük ültetve ugyanazt a félelmet és gyűlöletet. Ez az új ártatlan áldozatiság maszkjában tetszelgő bűn, amely az erényt szólítja fel önigazolásra. Ezzel kell sürgősen felhagyni!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://deniro.blog.hu/api/trackback/id/tr1815465744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2020.02.10. 16:43:49

Pár idióta veri magát erre a fasiszta-antifasiszta dologra, miközben a világ már vagy 60 éve elment mellettük.

Andy73 2020.02.10. 17:47:55

Abból a szempontból jó ez az írás, hogy rámutatott, N.P. szövege nem csak felháborító, hanem teljesen értelmetlen is M.o.-on. Az persze nem menti fel a DK-s politikust, ha "csak" divatos, modern, fiatalos akart lenni, erősen megkésett nyugatmajmolással, egy ősrégi amerikai lemez átvételével. A mondandója ugyanúgy felháborító, kirekesztő, rasszista, keresztényellenes. Polgármesterként, választott képviselőként támadta meg a szavazói többségét, és azóta sem kért érte bocsánatot.
Az biztos, hogy a szavazói többsége fehér és heteroszexuális, még Bp. belvárosában is. Az lehet, hogy mindhárom kategória, amely N.P. számára rémisztő, csak egy kisebbségre érvényes: a választóinak és általában a magyar lakosságnak csak egy része gyakorló keresztény, vagy egyáltalán vallásos - ebben az esetben viszont ő is egy kisebbséget támadott meg, egy konkrét vallási csoportot - vagyis ugyanazt tette, ami ellen állítólag agitál.

kéki béla 2020.02.10. 18:01:02

@midnightcoder2: azért valahogy bár "nem vagy náci" mégis folyton vered a nyálad, ha szóbakerül a téma. Igaz, nyilaska?

midnight coder 2020.02.10. 20:10:42

@kéki béla: Igazából nekem azzal van tele a tököm, hogy a komcsik legyilkoltak úgy 10-20 Holocaustra való ártatlant, mégis minden hülye büszkén hordja a Che Gueavara pólót pedig valószínűleg az a csávó is kinyírt pár falura való embert, és a komcsi pártok ma is nyíltan nyomulnak egy rakás európai országban, de ha pár neonáci felvonul akkor mindenki rettentően fel van háborodva. Ha már emlékezetpolitika, akkor első körben esetleg a komcsik áldozatainak kellene kb. hasonló publicitás mint a Holocausténak.

kéki béla 2020.02.11. 02:10:47

@midnight coder: nekem meg azzal, hogy gyáva, gerinctelen szaremberek vagytok.
süti beállítások módosítása