2021. december 22. 23:09 - Tibor Tury

Birkanyáj-immunitás

A sajátos magyar út, amely magában foglalja a vírus hatékony terjedésének elősegítését

sheeps.jpg

Számos fontos írás és hír jelenik meg a hazai sajtóban, amelyek valamilyen okból kifolyólag mégsem képesek a jobboldali média figyelmét kivívni. Holott árgus szemekkel vizslatják a külföldi médiumok legeldugottabb bugyrait is, csakhogy beszámolhassanak a feltételezett migráns- vagy LMBTQ hátterű bűnesetekről, az itthoni közbeszéd további mérgezését elősegítendő. Arról meg már végképp le kell mondani, hogy a Sajtóklub pompásan kihízott fejű zsoldosai, végre releváns kérdéseket megvitatva, ne propagandát lélegezzenek be és fújjanak ki. Éppen így nem esett szó a több milliárd forint értékű, lejárt szavatosságú PCR-tesztek megsemmisítéséről, ami azért nem egy mínuszos hír, amely felett könnyen átsiklik az ember.

Apró, eldugott ellenzéki médium (Jelen hetilap) számolt be néhány hete az események kapcsán a hírről, melynek tényét az érintett szervek sem cáfoltak, csak a megsemmisítés költségeit vitatták, azonban a pontos adatokat üzleti titokra hivatkozva nem árulták el. A legfontosabb kérdés az ügy kapcsán, túl a gyanús beszerzési körülményeken, vajon miért nem használták fel időben ezeket a teszteket, amikor a legégetőbb szükség lett volna rájuk, úgy, hogy a legtöbb szakértő a tesztek fontosságát hangsúlyozta?

Bárki, aki kicsit jobban figyeli hazai járványügyi intézkedéseket, olyan benyomása lehet, hogy a kormány valahogyan-valamiért a mindenáron oltásra alapozza ennek a kezelését. Azonban arról semmit sem közölnek, hogy a kórházban lévő Covid-fertőzöttek között mekkora az oltottak és az oltatlanok aránya. Ami tökéletes táptalaja azoknak a széles körben népszerű pletykáknak, miszerint legalább annyi vagy még több az oltott kórházi Covid-os, mint az oltatlan. Ami még inkább bebetonozza az eltökélt oltáselleneseket, hogy makacsul kitartsanak felelőtlen ostobaságaik mellett, mondván, mi értelme az oltásnak, ha ugyanannyi az oltott beteg az intenzíveken és a lélegeztetőgépeken.  

Gyakorlatilag nincs és nem is volt kontaktkutatás, nem tesztelnek, csak a legszükségesebb minimumot, és akkor is a sokszor semmit nem erő PCR-tesztet, és mindezek tetejében semmilyen korlátozó intézkedést nem vezetnek be - nyilván, mert népszerűtlen lenne. Egyáltalán nem esik szó másfajta, hatékonyabb tesztek alkalmazásáról (ellenanyag mérés), amelyek segítségével a lakosság egy sokkal nagyobb rálátással rendelkezne a diagnózist követő szükséges lépésekkel és a vírus továbbadásának megelőzésével kapcsolatban. De még ha ez így is lenne, jelenleg az összes teszt csak fizetős keretek közt érhető el (10-19 ezer forint között) - kivéve a sokszor csak egy bizonyos vírusvariánsra eredményt adó PCR -, aminek a megfizetése egy átlagos magyar családnak is komoly anyagi terheket jelentene, nemhogy a szegényebb rétegeknek. 

Soványka intézkedés a maszk kötelezővé tétele a tömegközlekedésben, és egészen visszásnak tűnik az, hogy a munkáltatókra ruházták át a kötelező oltás elrendelését, miközben igenis a kormánynak lenne a feladata, hogy kijelölje azokat a területeket, amelyek fokozott fertőzési veszélynek vannak kitéve, s ahol elengedhetetlen a kötelező oltás felvétele. 

Emellett minden normális nyugati országban a kontaktkutatás és a karantén, valamint az orrba-szájba tesztelés megy, és akár ingyen is elérhetővé teszik ezeket, vagy legalább nyomott áron. Egy nyugati iskolában heti több alkalommal is tesztelik a gyerekeket és a nem oltott felnőtteket. Termesztésen az oltottak is tesztelhetnek, ahányszor csak akarnak, a maszk szintén korlátlanul, ingyen rendelkezésre áll. 

A valódi és hatékony tesztelések helyett, és a korlátozó intézkedések negligálásával, nálunk a járvány elleni védekezés egészen sajátos magyar útja valósul meg, amely végső soron magában foglalja a vírus hatékony terjedésének elősegítését. Ha történetesen a jelenlegi ellenzék lenne hatalmon és ilyen helyzetet teremtene, akkor a fideszes szavazók pontosan így képzelnék el a szélsőballiberális brüsszelita elit tökélyre fejlesztett nemzetvesztő projektjét. És ezzel együtt a Fidesz népszerűsége nem csökken, hanem folyamatosan nő. 

Magyarország, én így szeretlek!

60 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://deniro.blog.hu/api/trackback/id/tr9616791170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2021.12.24. 09:39:33

Annyira okosak vagytok, de annyira...b+.... volt lehetőség országot vezetni a balcsürhének, minő pech, elqrtátok. Most térdeltek a sarokban a helyeteken, onnan vicsorogva.... ez van.

nemecsekerno_007 2021.12.24. 10:06:55

Ez az ország tele van mindenhez (is) értő emberekkel én nem is értem miért nem vagyunk még innovációs nagyjatalom.
A helyzet az kedves poszter, hogy az ellenzékünk és holdudvara a Kádár rendszerben gyökerezik, egy olyan világban ahol a kontraszelekció dominált.
A rendszerváltáskor csak átváltoztak európai demokratává és újabb generációkat neveltek ki de ezzel csak kontraszelekció hatásait nyújtották tovább. Ezen 12 éve képtelenek túllépni.

De ajánlom a Kibulizott ország c. dokufilmet és/vagy A féltudású magyar elit c. index cikket.

birkamenet 2021.12.24. 10:26:30

A lényeg az, hogy orbán Führer semmit ne változtasson az eddig rendkivül sikeres járvány elQrásán:

- továbbra se rendelljen el karantént, hadd fertözze a covidbirka a másikat!
- továbbra is oltasson a milliónyi kínai kamuvakcinájával!
- továbbra is zavarja ki havonta a fidess birkáit az öt éltetö birkamenetekre, amelyre már több ezer romániából importálr covid birkát már becsempészett
- továbbra is nyomassa Merkely bélat a fidess propaganda felmondásával, a virológusok legnagyobb röhejére
- továbbra is büntesse az orvosokat, ápolókat mindaddig amig az utolsó is el nem menekül Orbanisztánból

és ha mindezt továbbra is ugyanilyen jól csinálja mont eddig, akkor a mostani 36 ezer covid halottjából 2022 áprilisára már 136 ezer lesz! De lesz ez még négyötöd is!

arthurthedent 2021.12.24. 10:28:26

"Magyarország, én így szeretlek!"

Mert a te elképzelésed a járványkezelésre nem egyezik pontosan azzal, amit az ország csinál. És természetesen azt kellene tennünk amit te mondasz, mert... mert... hát te szakember vagy, aki egy személyben jobban tudja mindenkinél.

"Emellett minden normális nyugati országban a kontaktkutatás és a karantén, valamint az orrba-szájba tesztelés megy"

Ahol meg nem, az nem "normális" nyugati ország. :D

birkamenet 2021.12.24. 10:28:46

@nemecsekerno_007: "De ajánlom a Kibulizott ország c. dokufilmet és/vagy A féltudású magyar elit c. index cikket. "

te NERmecsek, ezek mind a te fidernyák gazdáidról szólnak! Meg a "Következmények nélküli ország" is, amelyröl annyit rinyált a fidernyák banda amikor még reménytelen ellenzékben volt.

Ilyenkor Karácsonykor azért már le kellene állnod a pálinka vedeléssel.

Etniez 2021.12.24. 10:32:12

Gratulálok a Ner Taliban tagjainak, ilyenkor is keményen dolgoztok.

Boldog karácsonyt!

nemecsekerno_007 2021.12.24. 10:39:01

@birkamenet: Semmiből nem tanultok mint a szociopaták.

nemecsekerno_007 2021.12.24. 10:52:26

@birkamenet: Dobrev Klára családi szinten volt szovjet kollaboráns, mintha Heinrich Himmler unokája német kancellár szeretne lenni. Ezt szoktad összemosni Kövér Lászlóval aki senki volt hozzá képest.

ursus artos 2021.12.24. 11:23:04

"Emellett minden normális nyugati országban a kontaktkutatás és a karantén, valamint az orrba-szájba tesztelés megy"

A szlovákoknál orrba-szájba tesztelés van, mégis lockdown...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.24. 12:15:43

Atya Isten, Zorbán már megint nem hallgat a ballib vírusszkértőkre??? Pedig ők világosan megmondták: szigorítani kell és nem szabad szigorítani! Zorbán bizonyára analfabéta, hogy ezt nem érti meg!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.24. 12:17:09

@nemecsekerno_007:

Kövér nem volt senki???

De hisz a nagyapja egyik szomszédja egyszer találkozott Kádár bejárónőjánek a sógorával!

Ez neked semmi???

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.24. 12:19:13

@birkamenet:

A nép meg, hiába minden ballib kamuszakértő óbégatása, jónak látja a kormányzat víruskezelését.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.12.24. 12:25:52

@nemecsekerno_007: a fideszesek vajon honnan a f.szomból gyökereznek okoska?!

nemecsekerno_007 2021.12.24. 12:44:36

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ezen még gondolkozzál egy kicsit.
Nem vagytok képesek felfogni, mi a különbség Apró Piroska meg mondjuk egy mezei párttitkár között, mondjuk mentségetekre szolgál, hogy már a rendszerváltás előtt elkezdték tolni az összemosós propagandát.
Rendelkezésükre állt a teljes besúgóhálózat, a túlsúlyban lévő lojális média, a források nagy része.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.24. 13:17:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

A fideszesek burjámzásának legfőbb oka a ballibek akarnoksága.

Az emberek baromira megunták a 90-es éveket, amikor egy törpe kisebbség, az SZDSZ holdudara "tudott, mert és tett", s mindenkit lenézett, aki nem volt a körük tagja, aki pedig ellenvéleményt hangoztatott, a zmeg azonnal nácinak minősült.

Erre lett reakció Orbán, aki pedig maga ia a kör tagja volt régen, de azon belül lenézték, mint alacsonrendú volt csak befogadba. S lassan megszervezte Orbán az ország SZDSZ-utáló többségét.

A korai SZDSZ nékjül ma Orbán egy kis jelentőségű politikus lene csak. Ha pl. az SZDSZ normálisam viselkedett volna csúcshatalma idején, nmem lett volna mi ellem lázadni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.24. 13:19:08

@nemecsekerno_007:

A ballib logika szerint Hitler és a kerületi náci pártzervezet éjjeliőre egyformán felelősek.

Hitler helyettese viszont ártatlan, mert átállt a demokratákhoz.

szamaritánus 2021.12.24. 13:20:40

ki a fasz tiltja meg, hogy otthon maradj rettegni, te idióta? KÉT ÉVE vagyunk korlátozva a jogainkban oltottan és oltatlanul, mi a picsát akarsz még?

Kivlov 2021.12.24. 13:38:29

Védekezzen mindenki egyénileg, ahogy akar.
Nem az Államtól kell várni mindenre a megoldást.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.24. 14:27:41

Honnan tudod hogy a megsemmisített tesztek nem voltak hamisak, és csak nagy lopás volt, ezért tüntették el?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.24. 14:28:26

@röf: Orbán még jobban elqrja. veszi fel a hitelek és szórja el a pénzt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.24. 14:31:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mondja ezt az aki minden esetben amikor kirendelik Moszkvába eligazításra, csinál egy szelfit a Kreml falánál.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.24. 14:32:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A nép meg, hiába minden ballib kamuszakértő óbégatása, jónak látja a kormányzat víruskezelését" - ne a Kremlből rendelt közvélemény kutatásokra támaszkodj!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.24. 14:35:51

@Kivlov: Ki van már számolva mennyi saját levegőt szívsz vissza?

padlogaz 2021.12.24. 15:01:01

Pont azert adattam be magamnak 3 oltast, hogy ne kelljen mas korlatozassal bajlodnom. Mondjuk az oltatlanok mozgasat sokkal jobban korlatoznam, de alapvetoen egyetertek azzal, ahogy orban kezeli a helyzetet.

Szalay Miklós 2021.12.24. 15:02:38

A járványhelyzetről, és benne az oltásellenességről:

egyvilag.hu/index.shtml#PT110_jarvany

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.24. 15:49:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A lényeg: Sorosék nagyot buktak ezzel a vírussal. Hiába költöttek milliérdokat a kifejlesztésére, meg se remegett se Kína, se Oroszorszég, sőt éppen az antiliberális véleményeket erősítette a sztori.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.24. 17:38:43

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Akkor te is komcsi vagy. Ja, nem. Te nem azért mert éltél már alatt, hanem azért mert jutalomból orosz ügynöki munkádért, már helyed van a Kreml falában, Putyin segge mögött majd.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.24. 17:46:53

@Kivlov: Segítek, te szerencsétlen! A max mögött max 50 cm3 levegő van. Egy átlagos lélegzet fél liter. Tudod mennyi az köbcentiméterben? Az oxigén 20 százalékát használod fel átlagosan. A nitrogén inert. (nézd meg guglival mi az hogy inert) Na szóval mennyi saját levegőt szívsz vissza és mennyivel kevesebb oxigént kapsz? Egy általános isis kölyköt megkérdezel gyorsan kiszámolja neked. Ja, bocs, el vagy tiltva hogy gyerekek közelébe menjél. De a majomházban egy makákó is kiszámolja neked egy banánért. Tudom, oda sem mész, mert kisebbségi érzésed lesz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.12.24. 17:52:31

Őszontén szólva bizonytalan vagyok a tekintetben, hogy a járvány mostani stádiumában még sok haszna van a kontaktkutatásnak és a tesztelésnek. A fertőzöttek igen jelentős része tünetmentesen vagy igen enyhe tünetekkel esik át a fertőzésen, így ők eleve nem is teszteltetik magukat, és simán továbbadják a vírust.

Nem azt állítom, hogy értelmetlen a tesztelés és a kontaktkutatás, csak azt mondom, hogy bizonytalan vagyok.

drbubo2 2021.12.24. 18:08:58

ahol tesztelnek meg kanantén meg beutazási stop van ott sem javul a helyzet, sőt.
E zaz egész egy bizonyos szűk érdekcsoport előnyére van, pl. gyogyszergyártók. Nézd meg a leggazdagabbak még gazdagabbak lettek

Egy ilyen vírus esetében minél jobban el akarjuk szigetelni magunkat annál jobban terjed. Mostmár azon a ponton vagyunk hogy minnél többen fertőzödnek meg annál jobb. kialakul az immunitás. a természetes immunitás a legjobb mert az egész virus ellen immunizál nemcsak a tüskefehréje ellen.
Elégvolt a lezárásokbol, a maszkokbol. vissza a normál élethez.

drbubo2 2021.12.24. 18:12:01

@szamaritánus: igazad van. ha fél kussoljon otthon.

röf 2021.12.24. 18:13:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hápersze, veszi fel a pénzt, mert elvitte a Covid, és szórja a pénzt, mert választást kell nyerni valahogy. Kérdés, elég lesz-e a nyugdíjasok és a nem NET-függő fiatalok (plusz a normális középosztály) szavzata az Orbánfóbiákok, Ó1gések, Pestközepi zsidók és a panellakók szavazatai ellen. Meglássuk. Én is kéváncsi leszek, mi sül ki a dologból....

eßemfaßom meg áll 2021.12.24. 19:34:28

@drbubo2: "a természetes immunitás a legjobb" ha meg belehaltál a megszerzésébe akkor így jártál, és előre nem fogod tudni, hogy pörgetés után melyik lyukban lesz a golyó a forgótárban. És nem fogsz tudni kommentelni, hogy "srácok rossz ötlet volt a természetre bízni"

eßemfaßom meg áll 2021.12.24. 19:36:32

@drbubo2: Egyébként a "nem javul a helyzet" sokkal jobb állapot mint "a helyzet drasztikusan romlik"

Kivlov 2021.12.24. 19:42:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Kérdezd már meg, ki a qrvaanyádat érdekli ez sok vírushiszti faszság, amit itt összehordtál? Bérelj barlangot, hordjál maszkot szarás közben is, szurkáltasd magad 4 havonta, rettegj évekig, a többi normális embert neg hagyd élni. Faszkalapretkestetűcigány

birkamenet 2021.12.24. 20:17:09

@nemecsekerno_007:

NERmecsek, ti fidess birkák nem tanultok a diktátorok sorsiaból. Pedig a Hitler, Ceaucescu, Hussein elödeitek megmutatták, hogy hova vezet az illiebernyák utatok vége.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.24. 21:23:24

Ha korlátozások lennének, most azon vicsorognál..

birkamenet 2021.12.24. 21:44:18

@drbubo2:

Te féleszü, a covid járványban nemcsak a gyógyszergyártók lettek sokkal gazdagabbak, hanem a TEMETKEZÉSI VÁLLALKOZÁSOK is!

Van még a sok barom virustagadónak egyéb kérdése?

nemecsekerno_007 2021.12.24. 22:48:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mert Szijjártónak mi köze van? Vagy Lázár Jánosnak?!

nemecsekerno_007 2021.12.24. 22:49:44

@birkamenet: Kettős mérce, gyökér. Ez nálatok alap.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.24. 23:17:38

@Kivlov: Nem kell ilyen bonyolultan szabadkoznod! Elég lett volna annyit írnod hogy nem tudod kiszámolni. 3. osztályos matek. Ez meghaladja a képességeid.

Kivlov 2021.12.25. 07:59:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
A tieidet biztos. Egész pereputtyodnak nincs annyi képzettsége, mint a kislábujjamnak. Agyhalott f*sz :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.25. 16:59:27

@Kivlov: Szóval nem megy az osztás sem neked. A második osztályon sem tudtad magad átverekedni? Ne mellébeszélj! Fél deci a maszk mögött, fél liter lélegzet, 20 százalék oxigén felhasználás. Fog menni? A deci meg a liter átváltása fog menni? Vigyázz az már lehet negyedikes anyag, az neked elérhetetlen távolságban van. De csak magyarázgass egy egyszerű algebra feladat megoldása helyett, így tovább röhöghetek azon ahogy égeted magad. :-))

tiltsál ki te gyökér 2021.12.26. 10:24:07

" Egy nyugati iskolában heti több alkalommal is tesztelik a gyerekeket és a nem oltott felnőtteket. Termesztésen az oltottak is tesztelhetnek, ahányszor csak akarnak, a maszk szintén korlátlanul, ingyen rendelkezésre áll. "

Öröm lehet az ilyen országban beledögleni a vírusba, tényleg.

Csak azt nem értem, hogy miért lázadoznak, tüntetnek meg gyújtogatnak arrafele....

Azt a hazugságot nem unjátok, hogy fizetős a teszt?
Ha az orvos írja elő - mert van némi alapja a tesztelésnek akkor ingyenes. Ha meg csak úgy tesztelgetni akarsz akkor fizess.
süti beállítások módosítása