2020. augusztus 31. 23:57 - Tibor Tury

Nemek közt félúton 3.

A jobboldal hisztérikus reagálása a homofóbia vádjára

p201605108d364d6c.jpg

Mostan színes tinták helyett, ellopott szivárványszínű zászlókkal álmodok. Eközben Novák Előd szélhámos akcióját a jobboldal prominensei maximális támogatásukkal fejelték meg, míg Budaházy Edda mucsaiságára úgy száradt rá a feketekörmű tudatlanság és a vaskalapos bigottéra, mint hajótatra a guano. Pedig, hát, a szerelem, az tényleg szerelem, még ha valamilyen melegség húzódik is mögötte…

Sajnos sokaknak még mindig fel kell hívni a figyelmét arra, hogy mára a világon mindenhol „buliként” megtartott rendezvény, a Gay Pride, egyfajta mementója annak, amelyben a nem is oly régi közelmúltban emberek sérültek vagy haltak meg, lettek bebörtönözve csupán azért, mert homoszexuálisnak születtek. Mindaz az érdeksérelem és brutalitás, amivel a meleg közösségeket vegzálták, s ami miatt a Pride mozgalom létrejött, még nem töltötte be végső feladatát, s az nem más, mint a teljes jogegyenlőség: ugyanolyan jogaik legyenek, mint a heteroszexuális többségnek.

Ennek a folyamatnak az örvén zajló érzékenyítés az élet szinte minden területén jelen van már. Hogy mást ne mondjak, a legtöbb mai reklámban burkoltan - vagy nagyon is nyíltan! - jelen van a genderizmus valamelyik vonatkozása.  Ez egyfelől egy jól fogyasztó, a piac egyre nagyobb szegmensét lefedő réteg, másfelől a reklámozás egy egészen új és hatékony terepére vezet el. Ahogyan a liberális sajtóban egyre több bulvár és trash, valamint pc-kritikus cikk lát napvilágot, úgy állnak be a nagy multi cégek is az érzékenyítő-kampányok mögé. Míg utóbbi esetben profitmaximalizálás, addig az előzőekben kattintás-vadászat zajlik, amivel a reklámcégeknek lehet majd villogni.

Azonban az is jól látható, hogy ezt az igen népes és szép számmal bővülő közösséget kiválóan használják fel kapzsi cégek és felelőtlen politikusok különféle játszmák eszközeiként. Senki nem beszel arról, hogy sokszor a kampányok nem is az elfogadásról szólnak, hanem arról, hogy hogyan lehetne még több pénzt kisajtolni az emberekből, vagy csak szimplán protest szavazókat remélnek. Ezért minden LMBTQ-tagnak ajánlott óvatosan szemlélődni.

Kétségtelen, hogy a civilizációnk széteső félbe került, melynek mostani stádiumában az alapvető fundamentumok borultak fel, ahol a férfiak sem férfiak többé, és a nők még kevésbé nők, amiből egyenesen következik a szexualitásukban eltört egyének tömeges megjelenése.

Élni és élni hagyni. Tisztelni a másik embert, tiszteletben tartani az emberi méltóságot – ez lehetne egy modern, európai színvonalú politikus legfőbb hitvallása. Ezt kellene minden szélsőséges politikus, véleményvezér és publicista homloka mögé gravírozni. Különben könnyedén a jobboldali politika totális csődjéhez vezethet sokuk hozzáállása, s akkor hiába toporzékolnak hisztérikusan, akkor is homofóbok lesznek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deniro.blog.hu/api/trackback/id/tr5616184674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása