2020. május 24. 23:54 - Tibor Tury

Lockdown professzor cukrozott féligazságai

Cukrozott féligazságokból csipegetünk, mert arra jönnek a kommentdarazsak…

prof_lockdown.jpg

Idehaza nem vert fel nagy port, mégis felettébb beszédes Neil Ferguson, járványügyi tanácsadó menesztése az angol kabinetből. Lemondására azután került sor, hogy a helyi bulvármédia megpaparazzózta szeretőjével folytatott találkákat a legszigorúbb kijárási tilalom idején.   

Egy másik felvétel utóélete is borzolta mostanság ködös Albion lakosságának kedélyét, amelyen bizonyos Dominic Cummings, szintén kormányközeli tanácsadó látható, amint londoni lakásából, hátizsákkal és egyéb motyókkal felszerelve sebes léptekkel rohan valahová. Ez az igen vicces jelenet a közvélemény kíváncsiságát is felkeltette, miután a kormány a nyilvános sajtótájékoztatókon sem adott számot tanácsnoka sietős útjának kilétéről, és arról sem, hogy, Johsonnal nagyjából egy időben a koronavírus tüneteit produkáló politikus, hol is töltötte házi karanténját.

Most az is kiderült, hogy Londontól jó négyszáz kilométerre fekvő Durhamba igyekezett. Nevezett politikus után egy „névtelen” bejelentő kezdeményezésére kezdett el nyomozni a hatóság, akit a helyi rendőrség végül szülei házának elszeparált részén talált meg feleségestül, gyermekestül. Az eset pikantériáját nem csak a lakhelyelhagyási tilalom megszegése adta, hanem az is, hogy mindezt feleségével együtt, pozitív koronavírus teszteket produkálva követték el.

A modern politikus már eddig is a mérhetetlen képmutatásáról és szélhámosságáról vált hírhedté, mint inkább a szavahihetőségéről és tisztességéről, de az mégiscsak új keletű, amikor a tudósemberre vetül ugyanennek a gyanúnak az árnyéka.   

Ferguson, Boris Johnson fő tanácsadója volt, aki az Imperial College Londonnál dolgozott mint epidemiológus, és a szervezet látta el szakmai tanulmányokkal Johnsont a járványhelyzet kezelésével kapcsolatban. Jelentésük győzte meg végül a brit vezetőt a svéd minta elvetéséről, amit különböző számítógépes modellek alapján, ötszázezres brit fertőzött rémképével támasztottak alá, s aminek hatására kijárási korlátozásokat rendeltek el.

Az ötvenegy éves víruskutató, aki Lockdown professzor néven vált közismertté, számtalan előadást tartott a mindennél fontosabb távolságtartásról, majd ezután több ízben a lakásán fogadta, a szintén politikusi körből származó, házas barátnőjét, miközben ő maga karanténidejét töltötte a feltételezhető fertőzöttségének következtében – adta hírül Anglia egyik legvagányabb bulvárlapja, a Telegraph.

Távol álljon tőlem tettének elítélése, mert hát sok mindent lehet a cikk szerzőjére mondani, de hogy prűd lenne, az mégiscsak érdekes lenne, és elég furán venné ki magát. Hovatovább hazai viszonylatban is csúcsra jártak a randi-és búvóhelyek kihasználtságai a tomboló járvány idején, s amiből az következik, hogy vágyvezérelt életünknek persze semmilyen rettenet nem szabhat gátat, bármilyen rettenetes is az.   

Mindenesetre elég sokat elárul a posztmodern emberről, amikor már a tudósember szavahihetősége kérdőjeleződik meg, s az mégiscsak elég kiábrándító…

A brit bulvársajtó igen kiemelkedően termékeny időszakon van most túl. Személy szerint ugyanezt a vagányságot és független kontrollt várnám el hazai ágenseitől is, ha a média eme szegmensét a kormány prominens vállalkozói köre nem kebelezte volna már be teljesen. Így tehát maradnak nekünk a suta celebek magánéleti szennyesei és az őket körbevevő cukrozott féligazságok, mert arra jönnek a kommentdarazsak…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deniro.blog.hu/api/trackback/id/tr3715715542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása