2019. október 17. 00:31 - Tibor Tury

Veszélyes terep

Igenis van következmény: a folyamatos szavazatvesztés után a rendszer teljes bukása

il_570xn_1012766879_1dk7_1.jpg
Szánalmas küzdelem ez. Nem is küzdelem, inkább csak küszködés. Nincsen benne semmi heroikus, annál több a lefegyverző, lebilincselő sunyiság. Egyben tragikus is. Azok számára mindenképpen, akik elszenvedik. S azoknak is, akik voltak annyira naivak, annyira ostobák, olyan kötöznivaló bolondok, hogy egykor másképpen gondolták.

Borkai Zsolt leborított egy szekérderéknyi rajzszöget, és most arra kényszeríti a polgári Magyarországot, hogy bekötött szemmel, mezítláb sétálgasson rajta.

Pedig egy ország értett egyet Tarlós Istvánnal.

Ha hallgattak volna rá, ha hallgatott volna rá valamikor is bárki a döntéshozók közül, akkor könnyen elkerülhető lett volna ez a helyzet. Borkainak már napokkal ezelőtt le kellett volna mondania.

Mert bizony a Borkai-faktor nagyban hozzájárult ehhez a helyzethez. Nagyon sok fővárosi kerületben, több vidéki nagyvárosban és településen nem az eddigi polgármesteri munkát díjazta a lakosság, hanem dühösen, felháborodva a rendszer ellen szavaztak.

Győr, a megalázott, az ezerszer leköpött város örült volna a legjobban, ha egy feddhetetlen fideszest ki tudtak volna állítani. Sőt, a választás után is várták, hogy önként lemond Borkai minden tisztségéről és új választást írnak ki.

Mindenki, aki most is megszavazta őt, ezt várta.

Óriási a csalódás, hogy a miniszterelnök nem értette, nem hallotta meg a győriek szavát, és ezzel igen veszélyes terepre tévedtek.

Ez az utca egyirányú, s visszaút nemigen van belőle.

Elhallgatták, aztán mentegették, majd megpróbálták elbagatellizálni, ahelyett hogy valamilyen módon elhatárolódtak volna tőle, valahogy jelezték volna, hogy ez elfogadhatatlan, s ennek súlyos következményei lesznek.

Napokig ment a zárt ajtók mögötti egyeztetés, és nem történt semmi. Simán nekimentek a választásnak egy eleve vesztes helyzetben, egy eleve bukott politikussal.  

De most mégis mit várnak Borkai értelmetlen kiléptetésétől a Fideszből? Hogyan lehet még ezek után is csak és kizárólag az ellenzékkel foglalkozni? Hogyan lehet végtelenül szánalmas konteókat gyártani a fővárosi liberális külföldiekről, akik miatt elesett a „bűnös város”? És legfőképpen hogyan lehet fölényes győzelemről áradozni oldalakon át egy Lokál nevű WC-papírban?

Miért nem félnek egy kicsit sem a következményektől?

Fel nem fogható, mitől ennyire gyávák és ostobák…

Pusztán azért, mert döntési helyzetben vannak. Ez a felelősségük. Ha ők azt gondolják, úgy tehetnek, mintha semmi sem történt volna, olajat öntenek a tűzre. Annak pedig beláthatatlan következményei lesznek.

Nem lehet, hogy a magyar jobboldal és a magyar miniszterelnök ne értse meg ezt. Ezért kérem őket, engedjék el Borkai kezét végleg. Mert másképpen nem fog menni. Mert nem mehet. Mert ők még hátra léphetnek egyet. Az őszinteség, az erkölcs, a megtisztulás, a józan ész nevében.

Különben beláthatatlan következményei lesznek: folyamatos szavazatvesztés után a rendszer teljes bukása!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deniro.blog.hu/api/trackback/id/tr9515227250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása