2021. január 31. 23:05 - Tibor Tury

Nyunyókák harcai

nyunyokak_harca.jpg

 Mottó:

"Megjelenése, mimikája, beszédmódja, arckifejezése tökéletes megjelenítése a sokak által először tőle hallott valaminek, a nyunyókának! A lassú, szinte retardáltnak tűnő beszédmódja teljes mértékű bizonytalanságot sugároz, amit és ahogy mond az találó mémek keletkezését indukálja, nagymértékben csökkentve ezzel annak a hitnek a kialakulását, ami ahhoz kellene, hogy az emberek higgyenek neki." (Lezli elvtárs bejegyzése a facebookon)

Sajnos nem tudok ezzel sem egyetérteni, mert sok benne a felesleges szócséplés, ami csak a felszínt kapargatja és sajnálatos módon, a lényegről nem ejt szót.

Azért írja Lezli elvtárs az egyre megveszekedettebb, az egyre fanatikusabb, no és persze, a nemzeti gondolattól egyre allergiásabb posztjait, mert ő a rendszerváltás előtti értelmiségi kaszthoz tartozik, s amely rendszerben mindezen ismérvek alapkövetelménynek számítottak. Ennek az áruló értelmiségnek minden egyes kettős mércéje, feltörhetetlen elfogultsága és szűklátókörűsége, az engesztelhetetlen gyűlöletéből fakad, amit legtöbb esetben a holokauszt-sérültségük táplál.

Jó, ha tudjuk, hogy Nyunyóka néni öltözködési stílusa, karaktere, maga a politikaformálás, amit valahol gondos elmék, tudatosan találtak ki, pontosan azért, hogy ne a lényegről beszéljünk. Legyen hát szó egy esetlen, csetlő-botló nénikéről, annak vicces elszólásairól, tárgyi tévedéseiről. Amit persze valakik, egy kormányzati hátsószobában jól kitaláltak és legyártottak. Pontosan azért, hogy ne történhessen meg valós diskurzus a járvány-kezelésről, vagy magáról a vírus természetéről, mert hiszen a legkisebb hibás lépés is beláthatatlan politikai következményekkel járhat - ahogyan jár is, akár választások dőlhetnek el ezen.

Ebben az alávaló identitáspolitikában a komplett politikai elit, pártállástól, világnézettől függetlenül, az élen jár… Mindannyian megérettek a leváltásra, de ez valójában lehetetlen vállalkozás lenne! Viszont az úgy nem fog működni, hogy amikor a saját elvtársaink csinálják a tüzeket, akkor cinkosan félrenézünk, mintha mi sem történt volna, mert ez egy méltatlan és meglehetősen szélhámos értelmiségi póz.

A 444, a 24.hu és a teljes balos-libsi propagandasajtó, és a hozzájuk hithű értelmiségiek, egyszerűen nem tudják megállni, nem tudnak ellenállni, hogy ne hergelődjenek ezzel az etetéssel. Ha hergelik őket, akkor ők felfuvalkodnak, elönti őket a pulykaméreg és írják is már a gúnyolódó cikkeiket, cinikus, leszóló posztjaikat, és közben röhögnek egyet a Nyunyóka nénin.

A kormány bármelyik intézkedésének receptje majdnem mindig ugyanaz. Vegyél elő egy ügyet, avasd szentté, és rendelj hozzá egy hergelési potenciált. Ez esetben a kormány, a járványkezeléshez hozzárendelte az esetlen nénikét, és aki ezen röhög, az egy idős emberen élcelődik, az a galád éppen az idős kort, az abból fakadó tudást, tapasztalatot nem tiszteli, akárhogyan is magyarázza később a bizonyítványát. A csapdába már bele is sétáltak.

Azt kell végre látni és megérteni, hogy akár Kásler, vagy az Operatív Törzs Cili nénije, valójában identitásobjektumok, azok azonosulási és hergelési pontok, amik profi módon ki vannak találva. És amikor a Telex.hu, a 168 óra vagy valamelyik poszt-szocialista értelmiségi ezen gúnyolódik, akkor belesétálnak abba a kelepcébe, ami egy valódi diskurzus eltérítésének nagy művelete, és amit pont ennek a szennyes sajtónak és ezeknek alakoknak állítottak! Ezt nem veszik észre, pedig pont ők az intellektuális elit! Miféle elit ez? Ameddig az van, hogy a kormányzat úgy játszik evvel az elittel, mint a macska az egérrel, és jelenleg ezek az egér szerepében tetszelegnek, addig ne akarják ezt az országot vezetni, addig ne akarják itt megmondani a tutit, mert ahogyan az agyonérzékenyített és széthergelt identitáspolitikából, úgy ebből a működésből is tragédia lesz!

Amúgy roppantmód örülök, hogy ismételten sikerült pont nem a lényegről szót ejtened! De legalább megint uszíthattál egy keveset és rúghattál közvetve egy nagyot a kormányba! Jár a taps, Lezli elvtárs!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deniro.blog.hu/api/trackback/id/tr8916410918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása